Brouwevent 2018
Vat op de markt met Odoo
17 oktober, 2018 in
Brouwevent 2018
Alpiek, Carlijn Peeters

Op 16 oktober 2018 werd voor de eerste keer een Brouwevent georganiseerd door Alpiek, Tapkoel, De Loonbrouwerij en Holland Craft beer. De deuren gingen al vroeg open en de eerste bezoekers stroomden om half 9 al binnen. Wanneer iedereen was gearriveerd en een goede kop koffie had gekregen, kon het programma beginnen, wat een goede dag beloofde te worden. 

Frederik van Lynden van Sandenburg, director De Loonbrouwerij, heette iedereen van harte welkom. Waarna Bart Stelder, co-owner van Alpiek BV,  de dag aftrapte met zijn presentatie over het belang van ERP voor brouwerijen. Na een stormachtige groei van de brouwerijen in Nederland, er inmiddels meer dan 500, lijkt de groei eruit. We naderen de zogenaamde shake-out fase, een fase waarin uiteindelijk de sterke bedrijven over blijven, dit zijn niet perse de bedrijven met het beste bier, maar meestal de bedrijven die hun processen het beste op orde hebben. Een goed ERP systeem kan daar aan bijdragen en is groot belang voor het succes van een bedrijf. Van alle gasten werkten er maar enkele met een ERP systeem, en vele  met spreadsheets. Natuurlijk, met spreadsheets is het mogelijk te zien waar de kosten zitten in het brouwproces en waar je kunt optimaliseren, echter de betrouwbaarheid (bijvoorbeeld heb ik de goede versie, gebruik ik de juiste informatie?) is een vraagteken. In een ERP systeem als Odoo wordt dit soort informatie structureel en ordelijk opgeslagen. Odoo kan je helpen met je verkoop, inkoop, voorraad, plannen, accijnsaangifte, webshops, receptuur (wijzigingen), en nog veel meer. Door een duidelijk inzicht te krijgen in jouw bedrijfsproces en het automatiseren ervan, kun jij je bezig houden met wat echt belangrijk is: het brouwen van bier, waarnaast je ook nog eens kosten kunt besparen door effectiever te werken. Na vele vragen en belangstelling in Odoo, kon iedereen weer genieten van een lekker bakje koffie.

Na de koffie werd de groep in tweeën gedeeld. Groep 1 kreeg een rondleiding door de Loonbrouwerij, waarbij je onder andere kon zien hoe bier wordt afgevuld in blik, en groep 2 woonde twee presentaties bij van Tapkoel en Holland Craft Beer. Zo werd er door Paul van Dijk, algemeen directeur van Tapkoel BV, uitgelegd wat zij doen, wat zij betekenen voor hun klanten en hoe Odoo hun heeft kunnen helpen. Hierna nam Marc Menue, initiator van Holland Craft Beer, het woord en legde uit hoe je als craft brouwerij het beste je bier kunt verkopen en distribueren buiten je eigen regio. Deze twee groepen werden na de presentaties en rondleiding omgewisseld, zodat ze alles meekregen.

Na deze zeer informatieve en inzichtelijke dag, sloten we deze mooie zonnige dag af met een heerlijke lunch.
Wij hopen dat u, net als ons, erg genoten heeft en willen u erg bedanken voor deze gezellige middag.

Was jij er ook bij? Laat ons dan weten hoe jij deze dag hebt ervaren. Voor al uw vragen met betrekking tot brouwen en ERP kunt u ons een mail sturen naar info@alpiek.nl of bel ons via het nummer 085 3330008.


in Blog
Brouwevent 2018
Alpiek, Carlijn Peeters 17 oktober, 2018
Deel deze post
Labels
Archiveren

Lees volgende
Odoo V12