Gedetailleerd je uren registreren met Odoo
Productief en een betere voortgang
7 augustus, 2018 in
Gedetailleerd je uren registreren met Odoo
Alpiek, Carlijn Peeters
Odoo afbeelding en tekstblok

Binnen een bedrijf telt elke seconde, daarom heeft Odoo een module genaamd ‘Timesheets’. Met deze module kun je gedetailleerd je uren bijhouden voor iedere taak, zodat je overzichtelijk kunt zien waaraan en hoeveel tijd je hebt gespendeerd. Om het nog beter te maken, zit je met onze Chrome-extensie binnen één klik in de tijdregistratie-app. Handig toch? Maar hoe werkt het? Wij leggen het je uit.

Odoo afbeelding en tekstblok

Weet waaraan je je tijd besteed

Om te beginnen: het is erg simpel, snel en efficiënt. Je opent de module, klikt op de taak waaraan je gaat werken en start vervolgens de timer. Wanneer je klaar bent, stop je de timer, kun je een beschrijving van je taak toevoegen en vervolgens sla je hem op. Zo kun je in detail je uren bijhouden voor de vele taken die over je dag zijn verspreid, simpel toch? Bovendien wordt de tijd die je aan je taak hebt gespendeerd automatisch opgeslagen in je urenstaten en valt het ook terug te vinden onder het project waaraan je hebt gewerkt, doordat de apps van Odoo met elkaar zijn geïntegreerd. 

Plan je dag

Maar dit is niet alles. Ben jij productief ingesteld en plan je liever voordat de dag begint hoeveel uur je aan al jouw taken gaat spenderen? Door middel van de ‘Dagplanner’ is dit mogelijk, waarmee je van tevoren jouw tijd kunt toewijzen aan de taken van de betreffende dag. Daarnaast kun je ook je statistieken inzien, waarbij je per week kunt inzien hoeveel uur je per dag hebt gewerkt, waaraan je hebt gewerkt, en het totaalaantal uren die je hebt gemaakt. Erg handig voor professionals die per uur of dag factureren. Mocht dit het geval zijn is het dus ook mogelijk om gewoon de hele dag te focussen op je werk en aan het eind van de dag je uren in te vullen.


Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo tekst en afbeelding blok

Duidelijk overzicht

Als manager zijnde is het bovendien een makkelijke manier om de voortgang van je team te bekijken in elk project of elke taak. Ook krijg je een duidelijk overzicht van je factureerbare tijd, waardoor je een beter overzicht krijgt over je winsten en verliezen. En tenslotte kun je éénmalig of herhalende facturen sturen naar je klanten op basis van je urenstaten en kosten.


Online & Offline 

Ben jij voor jouw werk vaak onderweg, heb je freelancers in dienst of gebruik je diverse apparaten? Wij begrijpen dat de tools die je gebruikt even mobiel moeten zijn als jijzelf en je werknemers. Daarom kun je de Timesheets app gebruiken op elk apparaat, zodat je altijd en overal in detail kunt bijhouden wat je hebt gedaan. Werk je vaak offline? Geen probleem, deze module is zowel online als offline te gebruiken. Zodra je weer online bent, worden jouw gegevens automatisch gesynchroniseerd.


Wil je meer informatie over de modules van Odoo? Bekijk dan onze apps

in Blog
Gedetailleerd je uren registreren met Odoo
Alpiek, Carlijn Peeters 7 augustus, 2018
Deel deze post
Labels
Archiveren