Maatwerk software
Een goed idee of niet?
7 november, 2018 in
Maatwerk software
Alpiek, Carlijn Peeters

Natuurlijk klinkt het voor een klant erg aantrekkelijk om bepaalde software tools te personaliseren, zodat het nog beter werkt voor hun bedrijf. Maar is dat eigenlijk ook zo?

Sommige implementatie partners, waaronder wijzelf, helpen je graag met maatwerk ontwikkelingen binnen Odoo, maar is dit het wel waard? Voor de klant is het ontwikkelen van maatwerk een extra kostenpost, waarnaast de implementatieperiode ook wat vertraging zal opleveren. Daarnaast leidt het tot meer technische kosten die de klant de komende jaren moet betalen in de vorm van meer onderhouds- en upgradekosten. Om dit iets meer te verduidelijken, deze technische kosten bestaan ongeveer uit 25% van de ontwikkelingskosten, elk jaar. Ongeveer 17% gaat naar het onderhoud en de overige 8% naar upgrades.

Maatwerk software wordt niet optimaal gebruikt

Vaak zien we dat wanneer bedrijven vragen om maatwerk software, ze dit doen voordat ze met Odoo bekend zijn. Helaas levert dit vaak ongemakken op. In dit geval is de maatwerk software te vroeg ingezet. Het is dan ook beter om eraan te beginnen nadat je kennis hebt gemaakt met Odoo. Bovendien heb je dan een beter idee van hoe de modules binnen Odoo werken, waardoor je een beter beeld hebt of jouw ideeën voor maatwerk ontwikkeling uiteindelijk nog wel nodig zijn of niet. Is dit wel het geval, kun je dit altijd met ons bespreken om unieke oplossingen te bouwen voor jouw bedrijf. Je zult zien dat het op deze manier minder kosten en ongemakken met zich mee zal brengen.

Heb je het echt nodig?

Ga dus voor jezelf na, wanneer je overstapt naar Odoo, of je maatwerk software nodig hebt. De meeste mensen die overstappen op Odoo, komen bij ons uit omdat ze moeilijkheden ondervonden met hun oude softwareprogramma’s of met hun huidige manier van werken. Echter zien we dat de meeste problemen opgelost zijn of dat de problemen niet meer van toepassing zijn wanneer er een overgang is gemaakt naar Odoo. Wil je toch graag aan maatwerk software beginnen, dan is het is aan te raden om eerst de modules uit te proberen. Wanneer je met deze modules bekend bent en weet wat het voor je kan doen, kun je kijken welke maatwerk ontwikkelingen jij toch graag in de software zou willen zien. Daarnaast kunt u ons altijd vragen om advies. Misschien weten wij ook een andere oplossing, waarmee hetzelfde resultaat gerealiseerd kan worden maar wat u minder kost. 

Bron: Odoo.com

in Blog
Maatwerk software
Alpiek, Carlijn Peeters 7 november, 2018
Deel deze post
Labels
Archiveren