Verlof aanvragen met Odoo
met een gerust hart op vakantie
19 juli, 2018 in
Verlof aanvragen met Odoo
Alpiek, Carlijn Peeters

De vakantie is voor sommigen al begonnen, anderen moeten nog even wachten. Hoe dan ook, het uitkijken naar die paar weken om op te laden doen we allemaal. Je wilt natuurlijk je vakantie zo soepel mogelijk regelen en vastleggen zonder al te veel stress op je werk, zodat het enige waar jij je nog druk om hoeft te maken het inpakken van je koffer is en of het wel beter weer wordt op je bestemming dan in Nederland. Daarom leggen we vandaag in deze blog alles uit over de Odoo app Verlof, die het aanvragen van vrije dagen een stuk gemakkelijker maakt voor alle werknemers, dus ook voor de manager.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen


Wat is Odoo Verlof?

Odoo Verlof is een module waarmee je de vakanties en afwezigheid van jouw werknemers kunt beheren. Alle werknemers kunnen zelf aangeven en invullen wanneer ze vakantie zouden willen hebben of wanneer ze vanwege een andere reden afwezig zijn. Vervolgens kan deze aanvraag goed- of afgekeurd worden. Dit gebeurt allemaal in enkele klikken! Het is dus niet meer nodig om papierwerk in te vullen of aanvragen te moeten doen die een ander vervolgens moet invoeren, verwerken en goedkeuren. Bovendien worden de agenda's van de werknemers meteen aangepast wanneer de aanvragen worden goedgekeurd. Alles is geregeld in deze module en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk tijd hoeft te worden besteed aan het aanvragen van vrije dagen, zodat je je beter kunt focussen op jouw taken.

Odoo afbeelding en tekstblok

Creëer overzicht

Met deze module krijgt de manager een duidelijk overzicht van wie er wel en niet aanwezig zijn tijdens bijvoorbeeld de zomer periode. Dit overzicht kan worden verkregen per dag, week of maand. Daarnaast kun je zien hoeveel uur werknemers aan vrije dagen hebben opgevraagd. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van wie er de meeste uren heeft opgenomen en wie er nauwelijks vrij heeft gevraagd. Bovendien kan ook de hoeveelheid aan afwezigheid per persoon worden ingesteld. Tenslotte kunnen er rapporten worden opgevraagd gebaseerd op het type verlofaanvraag, werknemer, afdeling en zelfs het gehele bedrijf. Door dit alles in kaart te brengen, kan er gemakkelijk vooruit worden gepland en een taakverdeling worden gemaakt aan de hand van beschikbaarheid. Op deze manier blijft jouw team georganiseerd, raakt er geen tijd verloren, en wordt de productiviteit verhoogd.

Goedgekeurd? Vakantie plannen!

Wanneer je je aanvragen hebt verstuurd, kun je via de mail up-to-date gehouden worden over nieuwe aanvragen en je bestaande aanvragen. De manager zal bij elk nieuw verzoek een melding krijgen en hoeft vervolgens alleen de aanvragen goed of af te keuren. Hierbij kan er ook gekozen worden om een notitie bij de aanvraag toe te voegen om te verklaren waarom er bijvoorbeeld gekozen is om een aanvraag af te keuren of om iemand gewoon een lekkere en fijne vakantie te wensen.

                                         
                                         Wij wensen hierbij iedereen in ieder geval iedereen alvast een fijne vakantieperiode toe!


Wil jij het gehele assortiment aan apps bekijken en/of meer informatie over de Verlof module? Ga dan naar  Apps

in Blog
Verlof aanvragen met Odoo
Alpiek, Carlijn Peeters 19 juli, 2018
Deel deze post
Labels
Archiveren