Bel ons gerust: 085 333 000 8

             
                           

Odoo vs. Exact

Om het jouw gemakkelijk te maken

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Wat is Exact?

Exact is een van de grootste financiële pakketten in Nederland. Opgericht in 1984 door een aantal studenten. 

Producten

Het eerste product, Exact voor DOS, was een softwarepakket voor het doen van de boekhouding. Dit pakket was vooral gericht op de detailhandel en het midden- en kleinbedrijf. Door de jaren heen ontwikkelden de producten van Exact zich tot een totaalpakket dat het hele bedrijfsproces kan ondersteunen: logistiek, projectmanagement, fabricage, distributie, klantenservice, salarisadministratie en personeelsmanagement.

Kenmerkend is de modulaire opbouw van de software, waarbij klanten niet het volledige pakket aanschaffen, maar slechts die modules die voor hun bedrijfsproces van toepassing of gewenst zijn. Drie van de paradepaardjes van Exact zijn op dit moment het ERP-pakket Exact Globe, het pakket Exact Synergy en het online (boekhoud)pakket Exact Online. Van deze drie richten de eerste twee zich op een wereldwijde markt, terwijl de laatste zich in eerste instantie beperkt tot Nederland en België.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Belangrijke verschillen

Exact is een belangrijke leverancier van bedrijfssoftware in Nederland. Exact werkt met standaard pakketten die niet te combineren zijn. Dus heb je een handelsbedrijf met projectmanagement dan moet je kiezen voor een van beide. Combineren kan niet. Dat is jammer en beperkt de mogelijkheden. Voor speciale wensen zul je naar software van derden (niet exact) moeten. Dit betekent wel een andere gebruikers-interface en koppelingen. Odoo pakt dit anders aan,

Odoo kent volledig geïntegreerde functionele modules. Wil je een bepaalde functie in je systeem dan installeer je de module en staat de functie ter beschikking. Mooi voordeel is dat de gebruikersinterface identiek is voor alle modules binnen Odoo. Ook qua prijs is er een groot verschil tussen Exact en Odoo, afhankelijk van de gewenste functionaliteit kan dit oplopen van enkele tientjes tot honderden euro’s per maand in het voordeel van Odoo.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Nog meer verschillen

Om een zo zuiver mogelijk beeld te geven van de verschillen tussen Exact en Odoo hebben we functionele lijst van Exact genomen, en deze aangevuld met Odoo antwoorden.

Je kunt de volledig lijst opvragen via info@alpiek.nl 

Ik wil graag meer weten over Odoo als alternatief voor Exact

Vraag een vrijblijvend gesprek aan