Welcome!

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Share and discuss the best content and new marketing ideas, build your professional profile and become a better marketer together.

0

Omgang met Productieplanning in Odoo

Door
Marc Verspeek
op 27-03-18 12:01 929 weergaven

Hoe kan ik omgaan met veranderingen in de planning van productieorders, bv als er een order uitvalt (om wat voor reden dan ook)?


0

Marc Verspeek

--Marc Verspeek--

2492
| 2 1 1
--Marc Verspeek--
Marc Verspeek
Op 27-03-18 12:07

Als er meerdere productieorders zijn ingepland en er vervalt er één, dan worden de overige orders niet automatisch opnieuw gepland. Dit zou een geavanceerde planningsmodule vereisen, met de daarbij horenden instellingen, randvoorwaarden etc.

In Odoo moeten de orders handmatig herpland worden. Dit doe je door de orders die kunnen opschuiven (die later zijn ingepland dan de uitgevallen order, waardoor de productielijn is vrijgekomen), te 'unplannen'. Maak ook de reserveringen ongedaan, dan begin je echt met een schone situatie. Daarna kun je de ongeplande orders weer opnieuw inplannen.

Let op: ook unplanned orders hebben in het overzicht van productieorders nog steeds de status 'gepland'. Odoo gaat dit wel verbeteren in een volgende versie.

Nu is het het handigst om een filter (favoriet) te definiëren op status=gepland AND startdatum=niet ingesteld. Dit toont de productieopdrachten die nog ingepland moeten worden.

Alternatief: het is natuurlijk altijd mogelijk om werkorders handmatig te verschuiven het planningsoverzicht 'Planning per werkplek' (gannt chart/ strokenplanning).


Uw antwoord

Blijf geïnformeerd

Over deze community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Share and discuss the best content and new marketing ideas, build your professional profile and become a better marketer together. Lees de regels

Vraag hulpmiddelen

1 volger(s)

Statistieken

Gevraagd: 27-03-18 12:01
Gezien: 929 keer
Laatst bijgewerkt: 06-08-18 10:57