Tips and Tricks (internal only)

Welcome!

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Share and discuss the best content and new marketing ideas, build your professional profile and become a better marketer together.

0

odoo.sh en mail

Avatar
Marc Verspeek
Avatar
Negeren
2 Antwoorden
0
Avatar
Marc Verspeek
Beste antwoord

odoo.sh heeft zijn eigen  mailservers. Het is dus niet nodig om te koppelen met externe mailservers. Het kan wel. Je kunt dan de gegevens van de inkomende en uitgaande mailservers ingeven.

Koppelen met Office365 mailservers is niet mogelijk. Deze koppeling vereist een vast ip-adres voor de Odoo-server en dit is niet beschikbaar voor odoo.sh.

Als je gebruik maakt van de mailservers van odoo.sh, dan zal bij het versturen van een mail vanuit odoo de afzender er ongeveer zo uitzien:

pietje@klant.nl via alpiekrepo-test-alpiek.odoo.com.

(alpiekrepo-test-alpiek.odoo.com is de URL van de installatie bij odoo.sh, als voorbeeld).

Het volgende adres zal als reply-adres in de mail zijn opgenomen: catchall@alpiekrepo-test-alpiek.odoo.com. Mails naar dat adres worden door Odoo automatisch naar de juiste plek gestuurd (bv. als Lead of als reactie op een mailwisseling die hoort bij een Order).

Als er een CNAME-record is aangemaakt voor de installatie, waardoor de odoo-installatie ook onder een andere URL beschikbaar is, dan verandert er niets aan deze situatie.

Avatar
Negeren
0
Beste antwoord

meer information m.b.t. mailinstellingen i.c.m. Odoo.sh: zie link: Documentation Mail instellingen

Avatar
Negeren