Bel ons gerust +31 (0) 85 333 000 8

             
                           

Implementatie

Hoe we een ERP systeem succesvol implementeren

Kennis is de basis; Alpiek

Alpiek is een van de grotere implementatie partners in Nederland. Met 5 senior consultants en een team van 4 ontwikkelaars die ieder ook nog eens een eigen specialisme hebben dekken we de hele Odoo oplossing qua kennis af. Dit vormt de basis van een succesvolle implementatie van Odoo. De consultants hebben naast een gedegen Odoo kennis ook allemaal jarenlange ervaring in het bedrijfsleven. Ze kennen de diverse processen binnen uw bedrijf door en door.


Odoo afbeelding en tekstblok

Odoo tekst en afbeelding blok

 

Van eisen en wensen naar user stories

Als je dan de keuze hebt gemaakt voor een ERP systeem dan is het zaak je eisen, wensen en gedachten goed over te dragen aan de implementatie partner. Jij hebt de kennis van je bedrijf, hij heeft de kennis van het systeem. Een beproefde methode hiervoor is het schrijven van user stories. Deze user stories geven de implementatie partner de ruimte om te zoeken naar de beste oplossing van de vraag. Werk je alleen met wensen en eisen, dan krijg je die oplossing ook maar is deze vaak complexer en duurder omdat het dan toch vaak maatwerk betreft. 


 

Stap voor stap invoeren

We hanteren een gefaseerde invoering voor de implementatie van Odoo.

De eerste stap is altijd een analyse. In deze analyse wordt bepaald in hoeverre Odoo inderdaad de oplossing is die we gezamenlijk voor ogen hebben.  Al hoewel Odoo bastensvol met functionaliteit zit, zijn er altijd zaken die enige aanpassing behoeven, die gaps (gaten) worden beschreven in de analyse.

De tweede stap is de Proof of Concept (PoC). Het is onze ervaring dat vroegtijdig ontwikkelen van maatwerk vaak niet het resultaat heeft wat we graag zouden willen zien. Om dit te voorkomen gaan we voor de PoC uit van de standaard functionaliteit van Odoo. We beperken ons zoveel mogelijk tot het configureren.

In de navolgende fasen wordt iteratief de functionaliteit ontwikkeld/gefinetuned totdat we het systeem precies hebben zoals de gewenste functionaliteit dat eist.
Odoo tekst en afbeelding blok

Odoo tekst en afbeelding blok

 

Testen, testen en nog eens testen

Een van de grootste tegenvallers die worden ervaren door klanten is de hoeveelheid test werk. Testen is key voor het succes van de implementatie. als het systeem live gaat verandert er veel voor de gebruikers, een ander systeem, andere functies, nieuwe werkprocessen etc. Fouten kun je er dan niet bij hebben. Door veel en goed te testen kun je dit bereiken.
Wil je meer weten over hoe wij Odoo implementeren

Bel dan met 085 3330008