Projectmatig implementeren

Hoe we Odoo succesvol projectmatig implementeren

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Kennis is de basis

Alpiek is een van de grotere implementatie partners in Nederland. Met 7 ervaren consultants en een team van 3 ontwikkelaars, die ieder ook nog eens een eigen specialisme hebben, dekken we de hele Odoo oplossing qua kennis af. Dit vormt de basis van een succesvolle implementatie van Odoo.

De consultants hebben naast een gedegen Odoo kennis ook allemaal jarenlange ervaring in het bedrijfsleven. Ze kennen de diverse processen binnen uw bedrijf door en door.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Van eisen en wensen naar User Stories

Als je dan de keuze hebt gemaakt voor een ERP systeem dan is het zaak je eisen, wensen en gedachten goed over te dragen aan de implementatie partner. Jij hebt de kennis van je bedrijf, hij heeft de kennis van het systeem.

Een beproefde methode hiervoor is het schrijven van 'user stories'. Deze user stories ('een korte beschrijving wat de gebruiker wil') geven de implementatie partner de ruimte om te zoeken naar de beste oplossing van de vraag. Werk je alleen met wensen en eisen, dan krijg je die oplossing ook. Echter, deze is vaak complexer en duurder omdat het dan toch vaak maatwerk betreft. 


Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Stap voor stap invoeren

We hanteren een gefaseerde invoering voor de implementatie van Odoo.

De eerste stap is altijd een analyse. In deze analyse wordt bepaald in hoeverre Odoo inderdaad de oplossing is die we gezamenlijk voor ogen hebben. Alhoewel Odoo vol met functionaliteit zit, zijn er altijd zaken die enige aanpassing behoeven. Deze gaps (gaten) worden beschreven in de analyse.

De tweede stap is de Proof of Concept (PoC). Het is onze ervaring dat vroegtijdig ontwikkelen van maatwerk vaak niet het resultaat heeft wat we graag zouden willen zien. Om dit te voorkomen gaan we voor de PoC uit van de standaard functionaliteit van Odoo. We beperken ons zoveel mogelijk tot het configureren.

In de navolgende fasen wordt iteratief de functionaliteit ontwikkeld/gefinetuned totdat we het systeem precies hebben zoals de gewenste functionaliteit dat eist.Odoo tekst en afbeelding blok

 

Testen, testen en nog eens testen!

Een van de grootste tegenvallers die door klanten wordt ervarene tijdens een implementatie is de hoeveelheid testwerk. Testen is 'key' voor het succes van de implementatie.

Als het systeem live gaat verandert er veel voor de gebruikers: een ander systeem, andere functies, nieuwe werkprocessen etcetera. Fouten kun je er dan niet bij hebben. Door veel en goed te testen kun je dit bereiken.
Wil je meer weten over hoe wij Odoo duurzaam implementeren?

Bel dan met 085-3330008