Ons specialisme

Iedere Odoo partner heeft zijn eigen specialismen. Dit zijn die van ons!

Neem contact op

Implementatie

Alpiek is natuurlijk gespecialiseerd in het implementeren van Odoo. Alpiek is een zogenaamde holistische implementatie partner. Dit betekent dat ook werkprocessen worden betrokken bij de implementatie en het maatwerk zoveel mogelijk wordt vermeden. Deze manier van werken voorkomt op termijn hoge migratie kosten. Onze aanpak is erop gericht om de implementatie tijd zo kort mogelijk te houden en je zo snel mogelijk te laten werken met Odoo.

EDI

Als een van de weinige Odoo partners levert Alpiek BV een EDI service. Deze service is gebaseerd op de service van transus; De toonaangevende oplossing voor EDI berichten. Naast de speciaal ontwikkelde app wordt door Alpiek een monitoring uitgevoerd waarbij de juiste ontvangst en verzending van de EDI berichten wordt gecontroleerd. 

Migratie service

Odoo komt jaarlijks begin oktober met een nieuwe versie van de software. Gebruik je de online-versie dan wordt deze incrementeel en automatisch via micro updates gemigreerd. De hosted versies moeten planmatig worden geconverteerd. Odoo SA levert deze service als onderdeel van hun contract. Echter gebruik je een hosted versie dan heb je vermoedelijk te maken met koppelingen en/of maatwerk die uitgesloten zijn van de service van migratie service van Odoo SA. Alpiek BV is gespecialiseerd in het converteren van hosted versies van Odoo waarbij we de begeleiding van de database conversie door Odoo SA regelen en zorgen voor het migreren van noodzakelijk* maatwerk en koppelingen.  Wil je meer weten van onze migratie service

Cleaning up code

Hoewel Odoo een volledig oplossing biedt is maatwerk soms nodig. Een nieuwe versie of voortschrijdend inzicht, lees aanpassing van de processen maakt dit maatwerk meestal overbodig. Alpiek BV is gespecialiseerd in het opschonen van overbodige code en het meedenken over proces aanpassingen.