Odoo zelf implementeren

Met Alpiek als kennispartner


Implementeer zelf de basisversie van Odoo in je midden- en kleinbedrijf.
Voor bijvoorbeeld bedrijven in handel, productie, service, zorg, brouwerijen, cosmetica en metaalbewerking. 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen


Zelf doen, kan dat?

Heb je de expertise in huis om zelf het ERP-systeem Odoo te implementeren? Fijn! Toch is ondersteuning op de achtergrond vaak gewenst om problemen te voorkomen en eventueel te helpen bij de inrichting, configuratie, inrichten, datamigratie en invoer. Maar (vooral) ook met het trainen van je team. Zo weet je zeker dat Odoo een succes wordt in je bedrijf. bieden. Neem contact op met Alpiek voor meer informatie.

 Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Branche-templates

Alpiek heeft jarenlange ervaring met het implementeren van Odoo in veel branches in het MKB. 
Na een analyse van je wensen zetten we een gedefinieerde branche-template voor je klaar. Denk bijvoorbeeld aan een handels-, productie- of service of zorgbedrijf. Of specifieker: food, brouwerij, cosmetica, of bedrijf in de metaalbewerking. 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Quickscan

Samen met jou maken we een quickscan, met daarin een overzicht van je wensen.
De standaarden kunnen we daarna voor je activeren in Odoo. Denk hierbij aan kassa, e-commerce en projectmanagement. Specifieke wensen kunnen later in het proces worden opgepakt en in Odoo worden toegepast.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Configureren

Na de quickscan starten we samen met de configuratie. Elke module heeft zijn eigen settings die worden gefinetuned op jouw bedrijf. De quickscan geeft een goede indruk van de wensen en eisen. Uit ervaring weten we dat er tijdens de configuratie nog items tevoorschijn komen. Deze worden indien mogelijk meteen meegenomen.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Training & datamigratie

Een succesvolle implementatie staat of valt met goede training.
We trainen jou en je team 'on the job'. Hoe vul je het systeem met (nieuwe) data? Komen data uit een bestaand systeem dan heeft Alpiek handige templates die je helpen de data te migreren.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Maatwerk & koppelingen

Maatwerk en koppelingen kunnen we vaak voorkomen omdat Odoo vele applicaties kent. Is toch maatwerk nodig, dan maken we schatting van kosten en tijdsbeslag. Zodat je weet waar je aan toe bent en je bent verzekerd van een goed werkend systeem.


Hulp nodig?
We geven eerlijk advies met heldere, scherpe prijsafspraken over bijvoorbeeld:

Datamigratie


Datamigratie is, zeker als je veel historische data mee wilt nemen, een flinke klus. Besteed deze taak aan ons uit. We hebben er veel ervaring mee, waardoor je tijd en dus geld bespaart!

Training


Goede training voorkomt gedoe en ergernis. Denk hierbij aan financiën, logistiek, CRM, Odoo implementatie. Alpiek traint zowel klassikaal als 'in company'.

Koppelingen en maatwerk


Alpiek heeft een eigen ontwikkelteam dat zowel koppelingen als maatwerk verzorgt voor Odoo. Er zijn vele modules voorradig in de community. We testen en passen ze daarna toe bij je bedrijf.


Geen tijd of onvoldoende kennis, maar wel geïnteresseerd in Odoo?
Lees meer over onze projectaanpak.

Ik wil meer weten over zelf implementatie 

Bel 085-3330008